"Αυτή η πολιτική κοινωνία προς την οποία άγεται απο την κοινωνικότητά του ο άνθρωπος στηρίζεται σε ισχυρούς θεσμούς, όπως το δίκαιον και μάλιστα το πολιτικόν δίκαιον, που αναφέρεται, κατά τον φιλόσοφο,

«επί κοινωνών βίου προς το είναι αυτάρκειαν ελευθέρων και ίσων»[6].

Διά του πολιτικού δικαίου, όπως το ορίζει ο Αριστοτέλης, διασφαλίζονται οι δύο δημοκρατικές αξίες της ελευθερίας και της ισότητος."
........

«Τίποτα δεν οφείλεται σε απαράβατους φυσικούς νόμους. Όλα είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων αποφάσεων και ανθρώπινων θεσμών» Νόαμ Τσόμσκι.

( Σπίθας, Πολιτική κοινωνία)

1 Responses to Οι δημοκρατικές αξίες της ελευθερίας και της ισότητας

 1. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή θα συνεχίζονται απ΄ αόριστον καθώς, όπως από τότες που κάποιοι κάποτες! που σπούδαζαν ΝΟΜΙΚΑ ξεκίνησαν διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας το φούντωσαν κι ΤΕΧΝΙΚΟΙ κι όλοι μαζί απαιτούσαν ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

  Μετά μας ΗΡΘΕ το Κυπριακό με τον Ιωαννίδη και ΠΗΡΑΝ στα ΧΕΡΙΑ τους τα ηνία της πολιτικής!

  Αποτέλεσμα των ΕΝΝΟΙΩΝτων ΑΞΙΩΝ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ που ΠΡΕΣΒΕΥΑΝ οι ΝΟΜΙΚΟΙ ως προς το ΨΩΜΙ, είναι

  α) να ΜΗΝ επιτρέπουν γεωργούς να σπέρνουν το χωράφι του ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ τους καταπατητές για να μετράνε τα τετραγωνικά χιλιόμετρα των καταπατήσεων της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ.

  Κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" "Βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους"
  http://www.gopetition.com/petition/44615.html

  β) να αποκρύβουν στοιχεία από τη δικαιοσύνη που κατοχειρώνουν τα ΔΙΚΑΙΑ της Εκκλησίας του Δήμου.

  Τα πάντα έχουν ειπωθεί 11-11-2006
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

  γ) να αθωώνουν από την έδρα εισαγγελείς και πρόεδροι δικαστηρίων τους καταπατηρές μη λαμβάνοντας υπ΄ όψι καταγγελίες πολιτών με αδιάσηστα στοιχεία υπέρ των περιουσιακών του δημοσίου ή του Δήμου.

  ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

  δ) να εξαπατούν ακόμη ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΘΥΡΑΜΑΤΑ για να προβηβάσουν την ανωμαλία ως νομικά δεδικαμένη υπέρ των ΑΝΩΜΑΛΩΝ.

  ε) από κοινού να στηρίζουν δημάρχους για τη διαιώνηση της ΔΙΚΑΙΟΒΑΣΙΑΣ επί των ΝΟΜΙΜΩΝ της Εκκλησίας του Δήμου, προς οικανοποιηση των ΕΥΤΕΛΕΣΤΑΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ τους.

  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ! «Έξω και πάνω από τα κόμματα η Αυτοδιοίκηση (σ.σ. των διαπλεκόμενων στη διαφθορά και την κατάχρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσία)»
  http://www.aftodioikisi.gr/content/7740

  Τώρα ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι που μας φτάσανε στο ΔΝΤ ανοίγουν ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για τους συνδιαλαγόμενους τους ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

  Οχι δα και πως τους νοιάζει το τίμημα που οι συναθριζόμενοι στην πλατεία Συντάγματος καλούνται να πληρώσουν για τα υποχθόνια σχέδια που αναφύονται για το μελλούμενο του πλήρους εξευτελισμού των ΑΞΙΕΣ του πολιτικού λειτουργήματος που τους εμπιστεύθηκαν οι σκωτωμένοι τραυτίες και φυλακισμένοι ΚΑΙ που συνδράμαν και συμπαραστάθηκαν στα αιτήματα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  Ποτέ δεν είναι αργά!
  Όσω θα ισχύει το ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ!

  μόνο που θα πρέπει ο ΚΑΘΕ ένας να προσεγγισεί τον θεό ΤΟΥ,

  μέσα από τΗ ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
  http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

  και ένα από κοινού .
  ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

  Αυτή την αλλήθεια ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ούτε ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν τολμάει, άλλως δεν γνώθει ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ εαυτόν, για να την πει!

  Η κυρία όμως ξέρει τη λέει για τα περιουσιακά των προγώνων της στην Ελλάδα..
  http://www.cool-stuff.gr/?p=5095&cpage=1

  "..Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα στη χώρα σας, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος όμορφο και ευλογημένο» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ
  Η οικογένειά της γνωρίζει καλά τη χώρα μας, από τον 19ο αιώνα. «Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ,.."

   

Αναζήτηση σε αυτό το ιστολόγιο

Είμαστε

Οι ομόκεντρες διαδρομές είναι το νέο διαδικτυακό μας στέκι. Δημιούργημα μιας αυθόρμητης αλλά συνειδητής επιθυμίας. Ένα στέκι που δε στοχεύει σε κανένα μεγαλεπήβολο, μεγαλόστομο και μεγαλειώδη αποτέλεσμα. Ένα ιστολόγιο που θέτει σαν αφετηρία εκκίνησης να ενσπείρει κάποιους σπόρους ιδεών και αξιών και οι οποίοι πιθανόν να αποτελέσουν εφαλτήριο για χρήσιμους προβληματισμούς και ακόμη ακόμη χρήσιμους διαλόγους.

Οι ομόκεντρες διαδρομές έχουν σαν κοινή αφετηρία εκκίνησης ένα διάλογο με άξονα την κοινή λογική την κατάθεση σκέψεων και απόψεων που αφορούν την πολιτική και στην κοινωνία, μακριά από την μικροκομματική πολιτική. Με ανοχή στη διαφορετικότητα, και επιμονή στην πολιτική ηθική, με παρρησία, καλή προαίρεση και ... μιλώ σιγά, μήπως και δεν μ΄ακούσουν !

Επιθυμούμε στα ιδεοδρομικά μας ταξίδια, να εμπλουτίσουμε τις σκέψεις μας, την ψυχή μας και να βελτιώσουμε το εγγύς περιβάλλον μας. Μικρές επιθυμίες, αλλά μεγάλα ταξίδια με ομόκεντρες διαδρομές, λοιπόν.

Δείμος - Σπίθας